2012. április 2., hétfő

Cukkinis quiche 
(vajas lepény)

Tészta:
1 tojás sárgája
15 dkg rizsliszt
5 dkg vaj
csipet só

Az alapanyagokat gyorsan összegyúrjuk, hogy ne olvadjon fel a vaj. Végén kevés hideg víz, hogy a tészta ruganyossá váljon.Golyót formázva a tésztából egy órára a hűtőbe tesszük.


Töltelék:
kb. 30 dkg. zsenge cukkini (2-3 db.)
olaj
4 tojás
1 dl tejszín

bazsalikom
A meggyalult cukkinit megdinszteljük olajon (olívaolaj is lehet),  és az edénybe (kerek sütőformába) belepréselt (kézzel belenyomogatott) tésztára ráhelyezzük a cukkinit, a többi alapanyagot külön összekeverjük és ráöntjük a cukkinire.
Előre melegített sütőben 200 C°, kb. 25-30 perc.

1 megjegyzés:

  1. hahó! Nemrég elkészítettem a lepényt, annyi különbséggel, hogy nem volt a fagyasztóban elegendő cukkini, és nem akartam a boltban tél közepén ilyesmit vásárolni, így került bele még répa és szintén a fagyasztóból paprika. Fűszernek tettem bele még pár zöldfűszert (borsikafű, zsálya, oregánó, kakukkfű) nagyon finom lett, köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés