RÉPATORTA
2 db közepes nagyságú sárgarépa3 db közepes nagyságú tojás
175 ml olaj
20 dkg cukor
10 dkg apró darabokra vágott (vagy darált) dió/mandula/ mogyoró
20 dkg rizsliszt
1,5 kiskanál szódabikarbóna
1,5 kiskanál fahéj
csipetnyi só
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval habbá verjük, ebbe jön bele a sárgája, majd a cukor és az olaj. Ezek után már nem szükséges géppel dolgoznunk, a többi hozzávalót beledolgozhatjuk kézzel is. Jöhet bele a liszt, amibe belekevertük a szódabikarbónát és a fahéjat, majd a dió és a reszelt sárgarépa is. Ha ezzel meg vagyunk, sütőpapírral vagy alufóliával bélelt 27x18 cm-es tepsibe tesszük és előmelegített 180˚C-on kb. 45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük és akár porcukorral is megszórhatjuk. Nagyon finom süti, pár napig jól eláll, feltéve, hogy nem fogy el még frissiben. (Betti)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése