2013. június 17., hétfő

Tejbegríz rizsdarábó​l, ahogy Mariann készíti


Ez az utolsó Mariann-féle recept, ami nálam van tesztelésre és publikálásra. Akkor kaptam, amikor a rizsdaráról beszélgettünk, és elmeséltem, hogy én egyszer próbáltam belőle tejbegrízt csinálni, és mennyire nagyon szörnyű lett. Ezzel szemben Mariann nagyon elégedett, kiderült, hogy mi a titka:

1/3-ad tejszínt
2/3-ad vizet és
1 egész rúd fahéjat feltesz főni, mikor forr,
annyi rizsdarát kever bele, amitől besűrűsödik.

Ezután még egy kicsit főzi (ez alatt is sűrűsödik), ha kész, belekeveri a cukrot. Tálaláskor veszi ki a fahéjat, a tetejére vaníliás cukrot szór.



Én tejjel készítettem, mert fogyaszthatom. Sajnos nem volt itthon egész rúd fahéjam, csak egy jó adag törmelék a zacskó alján, így ezt használtam. Nagyon kellemes íze lett tőle a darának, valóban elnyomta azt a jellegzetes rizsdara ízt. Így, hogy a végén édesítettem, nem lett annyira édes, mint ahogyan én szoktam csinálni, de ez nem is baj:) A kis fahéjtörmelékkel viszont csúnyán meggyűlt a bajom, mikor ki akartam szedegetni, de megérte, nagyon finom tejbegríz volt. (Margita)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése