Nem volt itthon semmi olyan, amiből szívesen főztem volna, már semmi szokásosat nem kívánok, de valamit muszáj volt rittyentenem ebédre. Így került elő a szekrényből egy csomag amaránt mag, régebben vettem nagyon lelkesen, de aztán nem találtam megfelelő receptet (ez ugyanis nem a pattogatott változat), így semmit nem készítettem belőle. Itt volt tehát a nagy lehetőség.
3 dl amaránt magot átmostam és 6 dl vízben feltettem főni. Kevergettem, szagolgattam, és úgy gondoltam, hogy valami édeset kellene ebből csinálni. Szórtam bele őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget, kóstolgattam, menet közben többször tettem még bele a fahéjból és került bele egy kis nádcukor is. Amikor már majdnem tökéletesen megpuhultak a magok, elővettem egy üveg meggy és egy üveg sárgabarack befőttet. Mindkettőnek a felét (csak a gyümölcsöt) belekanalaztam a trutyiba és jól összekevertem. A barack teljesen egyneművé vált a masszával, a meggyek jobban egyben maradtak..jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése