A tésztához használtam:
2 db tojást
1 ek cukrot
1 kk sót
15-20 dkg rizslisztet
1,5 dl tejet
Az alapanyagokat fokozatosan kevertem össze, míg el nem értem a palacsinta sűrűségű eredményt.
Elég kevéske lett a tészta, ezért megfelelő méretű tepsi híján muffin formákba adagoltam bele (innen jött a művem neve, melyet Tőle kapott). Alma helyett friss epret szeleteltem rá. Mivel már éjjel volt (és a szomszédaim nem rajonganak a zajokért), csak kézi habverővel vertem fel a tojást, legközelebb biztosan gépet fogok használni, hogy könnyebb legyen a tészta.
Sütés közben szépen feljöttek a kis sütik, de a végére sajnos összeestek. A korábbi tapasztalatok arra sarkalltak, hogy készítsek még valami öntetet mellé, ami vanília puding lett. A mindent elárasztó isteni illatok eszembe juttatták gyerekkoromból a helyi étterem kínálatából a hawaii palacsintát, hmmm. Ha lett volna itthon túró, biztosan teszek bele azt is, a tökéletes ízharmónia érdekében.
Az eredmény nagyon guszta lett, az ízek is szépen kiegészítették egymást, de sajnos elég masszívak lettek a kicsikék, bizony jól jött melléjük a puding.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése