2013. június 3., hétfő

Túrógombóc



Legutóbb mikor Mariannal beszélgettünk, előkerült a rizsdara kérdése. Ő sokat használja és nagyon szereti, nekem meg majdnem egy éve van a kamrámban, ugyanis az első tejbegríz és daragaluska kudarc után feladtam a kísérletezést.
Mariann biztatására most nekiláttam a túrógombócnak, melyről a diéta miatt szintén lemondtam, pedig nagyon szeretem.
Került bele fél kiló túró, két tojás, pici só és annyi rizsdara, hogy jó legyen az állaga. Ezután egy jó óra pihentetés következett, majd forró sós vízben kifőttek a gombócok.
Még langyosan befaltam egyet, de nagyon rizsdara íze volt, kicsit tartottam tőle, hogy el fog-e fogyni. A házi készítésű zsemlemorzsából (ezzel tettem tönkre a kávédarálót) csináltam hozzá prézlit, és cukros tejföllel öntöttem nyakon. Nagyon fincsi volt, szinte egészen olyan, mint a túrógombóc! :)


Mariann magában, tejföllel/joghurttal, vaníliás cukorral, vagy inkább gyümölcsből készült öntettel ajánlja, ugyanis önteteket is előszeretettel gyárt rizsliszttel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése