2013. június 3., hétfő

pizza rizslisztből



A pizza illata igen nagy kísértés, főleg ha az ember nem ehet ilyesmit. Olívia barátnőm rávilágított, hogy rizslisztből is lehet, mért ne lehetne! Tulajdonképpen mindent lehet, csak egy kicsit szárazabb és porózusabb lesz a tészta, de ezt néhány trükkel lehet orvosolni.

fél kiló rizsliszt
élesztőpor egy tasaknyi
egy kávéskanál só
egy mokkáskanál cukor
két evőkanál olaj
egy deci langyos víz

Ebben a sorrendben összekeverem, összegyúrom, majd fél órára lefedve meleg helyre teszem. Picit dagad csak meg a tészta és nem lehet sodrófával nyújtani. Sütőpapírral bevont tepsibe helyezem (egy kis lisztet szórok alá) és kézzel szépen szétlapogatom a tésztát. A tepsiben bőségesen megkenem a kézzel kinyújtott tésztát pesto-val és bazsalikomos oreganós paradicsommal, ezután lehet mindenfélét rádobálni. Olívia spenótlevelet és gombát rakott a prototípusra, én gombát paradicsomot és bazsalikomot, na meg egy kis sonkát, annak aki eheti.
Előmelegített sütőben, 200 C-on kb. 20 percig sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése