2012. május 20., vasárnap

BROKKOLIS RAKOTT BURGONYA



1 kg burgonya
40-50 dkg brokkoli
petrezselyemzöld ízlés szerint
2 tojás
2 dl tejszín
2-3 evőkanál olaj



A héjában megfőtt burgonyát megpucoljuk, felezés vagy negyedelés után felszeleteljük egy nagyobb tálba. A brokkolit sós vízben enyhén átrottyantjuk, nem túl apró darabokra szedve a szeletelt burgonyához keverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját a tejszínnel , az olajjal és sóval összekeverjük, majd lazán hozzákeverjük a habbá vert fehérjét. Ezután mindezt összeforgatjuk a brokkolis burgonyával. Kiolajozott tűzálló tálba tesszük és forró sütőben aranybarnára sütjük. Köretnek és önálló ételnek is kitűnő. (Betti)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése