A brokkolit megmostam, lehúztam a kemény héját és rózsáira szedtem, sós vízben odatettem főni.
Egy kis lábasban elkészítettem a mártást: vajon rizslisztet pirítottam, majd felengedtem tejjel. Ezen a ponton a megfelelő mennyiség eléréséig adtam még hozzá plusz tejet és lisztet, majd bele reszeltem kb. 10 dkg trappista sajtot. ( Tej helyett rizstejet, vagy tejszínt lehet vízzel hígítani. Szerk. megjegyz. )
Egy lapos serpenyőben olajon megpirítottam 20 dkg rizst, majd merőkanalanként adtam hozzá a szomszéd platnin lassan fővő brokkoli főzővizéből, míg egészen meg nem puhult és fel nem szívta a vizet.
Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, belesimítottam a rizst, ráborítottam a leszűrt brokkolit, majd egyenletesen befedtem a mártással, végezetül pedig füstölt sajtot reszeltem a tetejére. A brokkolit külön megsóztam a rétegek között, ezt kár volt, mert a sajtok bőven elég sósak voltak.
Ezután pirosra sütöttem a tetejét. (Margita)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése