2013. június 4., kedd

Mufcsinta

Nagyon szeretem a palacsintát, de eddig mindig csalódást okozott a diétás változat, pedig nagyon sok fajta receptet kipróbáltam már. Tegnap este hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttem, hogy kipróbálom a rizslisztből készült palacsintát, egyben sütve tepsiben.

A tésztához használtam:
2 db tojást
1 ek cukrot
1 kk sót
15-20 dkg rizslisztet
1,5 dl tejet

Az alapanyagokat fokozatosan kevertem össze, míg el nem értem a palacsinta sűrűségű eredményt.

Elég kevéske lett a tészta, ezért megfelelő méretű tepsi híján muffin formákba adagoltam bele (innen jött a művem neve, melyet Tőle kapott). Alma helyett friss epret szeleteltem rá. Mivel már éjjel volt (és a szomszédaim nem rajonganak a zajokért), csak kézi habverővel vertem fel a tojást, legközelebb biztosan gépet fogok használni, hogy könnyebb legyen a tészta.



 
Sütés közben szépen feljöttek a kis sütik, de a végére sajnos összeestek. A korábbi tapasztalatok arra sarkalltak, hogy készítsek még valami öntetet mellé, ami vanília puding lett. A mindent elárasztó isteni illatok eszembe juttatták gyerekkoromból a helyi étterem kínálatából a hawaii palacsintát, hmmm. Ha lett volna itthon túró, biztosan teszek bele azt is, a tökéletes ízharmónia érdekében. 


Az eredmény nagyon guszta lett, az ízek is szépen kiegészítették egymást, de sajnos elég masszívak lettek a kicsikék, bizony jól jött melléjük a puding. 


Remélem, hogy a kézi habverő leváltása segít majd a probléma orvosolásában!  (Margita)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése